La portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, ha preferit celebrar el Dia de la Dona a Madrid i no a casa seva, Catalunya. Però la rebuda no ha estat la que hauria desitjat. Amb crits de "fora feixistes!" han rebut les feministes a totes les polítiques de Ciutadans que han volgut sumar-se a la vaga feminista.

Les manifestants han arribat a boicotejar Roldán quan decidia atendre els mitjans i pràcticament ha estat impossible escoltar-la: "Faig una crida a un feminisme que sumi i no divideixi, que sigui obert, inclusiu, liberal i que no expulsi ningú". Ciutadans, que sempre fa gala del nacionalisme espanyol del seu partit, avui ha canviat de discurs i Roldán ha afegit que "el feminisme ha d'estar per sobre de les banderes, sent conscients del que s'ha avançat per damunt de les ideologies". 

Sobre la manera d'afrontar la desigualtat entre home i dona i com combatre-la, Roldán ha posat alguns exemples que defensa el seu partit taronja: "Dient portaveues no s'aconseguirà res, posar-se darrere d'una pancarta no és suficient, necessitem un feminisme del segle XXI, obert i plural". La política catalana no tan sols ha decidit sumar-se al 8-M des de Madrid, sinó que també li ha donat temps de visitar el País Basc de bon matí. Des de Vitòria-Gasteiz ha demanat "igualtat per a les dones", convidada per la coalició PP-Ciutadans de cara a les eleccions basques.

Però Roldán no estava sola davant l'escridassada. També l'ha acompanyada la vicealcaldessa de l'Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, que ha lamentat haver estat increpada per aquelles que defensen un model de feminisme on "no caben totes i el sectarisme exclou".

La gran absència ha estat la de la líder del partit, Inés Arrimadas. Una absència que tampoc ha estat justificada ni se'n coneixen els motius. Finalment, les dues polítiques han hagut de retirar-se de la manifestació, escortades per la policia mentre les feministes els cridaven: "Aneu-vos-en amb Vox!". El partit d'ultradreta ha decidit no fer acte de presència.

VILLACIS EFE 8M