Sigui per casualitat o per pura justícia poètica, en el moment que Quim Forn ha sortit de l'Ajuntament de Barcelona, on ha anat a recollir l'acta de regidor, un colom ―símbol de la pau i la llibertat― s'ha creuat en el seu camí. Passaven pocs minuts de les cinc de la tarda i diversos companys de partit l'esperaven a les portes de l'ajuntament per saludar-lo, encara que ha hagut de ser des de la llunyania, pel fort cordó policial que havien establert els Mossos, encarregats de la seva custòdia i seguretat.

Forn havia arribat al consistori quan passaven vint minuts de les quatre de la tarda en un turisme policial sense logotip. El ja regidor ha entrat a l'ajuntament per la plaça de Sant Miquel, enmig d'un fort operatiu policial i molta expectació dels mitjans de comunicació, procedent de la presó de Brians 2, on ha passat la nit després d'haver estat traslladat des de Soto del Real aquest dijous. Els Mossos han tallat els accessos a la plaça, situada a la part posterior de l'Ajuntament, i han acordonat la zona.

Fora de l'edifici, mentre feia els tràmits, l'esperaven companys de partit amb cartells de 'benvingut' i fotografies amb la seva cara, alguns dels quals no podien contenir l'emoció.

Arribada Quim Forn Ajuntament Barcelona - Sergi Alcàzar

El regidor ha estat uns 40 minuts a les dependències de Secretaria General, a la quarta planta de l'ajuntament, per fer el tràmit relatiu a la declaració de béns i activitats dels futurs regidors. Allà ha estat assistit per una assessora del Grup Municipal, que li tenia la documentació i els papers preparats per agilitzar el tràmit. També hi havia el secretari general, i personal de secretaria i un tècnic informàtic per garantir que tot funcionava correctament. Quan ha acabat, ha tornat a ser traslladat pels Mossos a Brians 2.

Forn podrà participar aquest dissabte en la constitució del nou Ajuntament, en la qual s'ha d'escollir l'alcalde o l'alcaldessa. Fonts properes al regidor han assegurat que "estava bé, animat, content, amb ganes i emocionat pel ple".

JxCat i l'ANC han fet una crida a manifestar-se a la plaça de Sant Jaume a les quatre de la tarda, davant l'ajuntament, per donar-li suport.

Sortida Joaquim Forn ajuntament - Sergi Alcàzar

Quan acabi el ple, però, Forn haurà de tornar a la presó i serà traslladat de nou a la presó madrilenya de Soto del Real, tal com ha ordenat el Tribunal Suprem.