Finalment, els franquistes se n'han sortit amb la seva: han pogut arribar fins al cementiri d'El Pardo-Mingorrubio, on hi ha enterrat el dictador. Després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) hagi revocat la prohibició de manifestar-se, la Policia Nacional no ha tingut més remei que deixar-los passar des d'on els barraven el pas durant tot el matí. Així, uns 200 manifestants, sacerdots inclosos, han marxat durant els 300 metres que els separaven del cementiri. Amb micròfon i altaveu, i un retrat del tirà, han pregat per la seva ànima. Ha acabat d'arrodonir un funeral que, de facto, ha estat d'Estat, replet d'escenes grotesques.

Han començat a marxar quan ja havia acabat la missa íntima del prior del Valle de los Caídos i del fill sacerdot del colpista Antonio Tejero. De fet, pel camí s'han trobat les furgonetes de l'Estat que traslladaven els néts, cònjuges i besnéts de Franco. S'han apinyat contra els vehicles per a traslladar-los el seu escalf. El nét Francis Franco ha sortit a peu i també ha rebut un bany de masses. "No esteu sols", els cridaven els manifestants. Un cop han arribat al cementiri, han continuat les pregàries.

Les manifestacions franquistes havien estat prohibides pel govern espanyol durant l’exhumació del dictador Francisco Franco. Això no ha estat impediment perquè mig miler de manifestants hagin intentat accedir a les portes del cementiri d’El Pardo-Mingorrubio, on eren traslladades les seves restes. No obstant això, s’han quedat tot el matí a 300 metres del seu objectiu, perquè agents del Cos Nacional de Policia els han barrat el pas. No hi ha hagut tensió amb la policia, però sí amb la premsa, que han escridassat per “tacar el nom” del seu heroi.