La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha viscut un debat tens a l'Assemblea d'aquest matí per tractar la crisi del coronavirus. El joc de retrets ha arribat a l'extrem que el portaveu de l'oposició de Más Madrid, Pablo G. Perpinyà, li ha preguntat "si estava tota sencera (del cap) o es riu dels ciutadans". Ayuso ha afirmat rotundament que sense la gestió d'ella i el seu govern les conseqüències encara haguessin estat més catastròfiques: "Hi hauria el triple de contagiats entre els sanitaris i de morts i el sistema s'hauria col·lapsat, que és el que haurien desitjat perquè els encanta polemitzar-ho absolutament tot".

 

L'oposició li retreu a Ayuso que els espanyols no tenen "madrilenyofòbia" sinó "ayusofòbia", per referir-se a la campanya mediàtica que s'ha gestat en els darrers dies sobre l'impacte del coronavirus a la Comunitat.

En paral·lel, la presidenta madrilenya també ha protagonitzat un altre moment, en aquest cas, per un programa de televisió. La periodista de Telecinco Sonsoles Ónega li ha preguntat amb cara de sorpresa si Ayuso havia gestionat les residències, ja que ella mateixa ho acabava de reconèixer. Quan s'ha adonat de l'error previ que ha tingut, ha bufat resignada i ha contestat amb un "ja hi som!".