Després de dies en què les portades dels diaris les protagonitzaven els sospitosos habituals, la victòria de la selecció femenina espanyola davant els Països Baixos han estat una alenada d'aire fresc per la majoria dels diaris estatals. L'alegria de les jugadores en classificar-se per les semifinals s'ha contagiat per les pàgines dels rotatius, envoltades per altres habituals de les portades darrerament: negociacions per una futurible investidura i incendis. Tanmateix, no tots els diaris s'han deixat seduir per la victòria futbolística, l'ABC en fa cas omís, destacant-se com una excepció a escala estatal. Com era previsible en la majoria de diaris de tirada nacional la victòria de la roja passa sense pena ni glòria, sent temes com el canvi climàtic els protagonistes aquest 12 d'agost anormalment càlid. 

"Espanya, a només un partit de la gran final", així destaca la victòria futbolística La Vanguardia, el diari que més espai ha reservat a la seva portada per celebrar la victòria de les jugadores de la selecció femenina. Tanmateix, la victòria comparteix espai amb notícies que estan lluny de ser un triomf. El diari es fa ressò del darrer informe sobre l'emancipació dels joves que mostra que l'edat de marxar de casa ha pujat fins als 30 anys. Finalment, també en l'àmbit econòmic, es destaca la proposta del govern espanyol perquè Nadia Calviño sigui la presidenta del Banc Europeu d'Inversions (BEI). 

lavanguardia 12 agost 23

El País destaca obre la seva edició d'avui justament amb la notícia de la candidatura de Calviño. En aquest cas, la notícia protagonitza gran part de la portada, que també recull la victòria esportiva de la selecció i la situació dramàtica que viu Hawaii, assetjat pels incendis més mortals d'aquest segle als Estats Units (EUA). És justament la virulència d'aquests incendis que il·lustra la portada d'aquesta capçalera. 

elpais postda 12 agost 23

En canvi, La Razón, a més de l'interès en el Mundial femení de futbol, posa el focus en les negociacions per poder construir una majoria per una eventual investidura d'Alberto Núñez Feijóo. El PP, amb poques opcions d'arribar a una majoria al Congrés per les seves complicitats amb l'extrema dreta de Vox ha de rascar suports d'altres bandes, tanmateix, com resa la portada d'aquest diari: "El PP insisteix que negociarà fora de la Constitució". D'aquesta manera tanca la porta a parlar amb Junts per Catalunya, que per la seva banda no havia mostrat cap mena d'interès de parlar amb els populars. El PP tanca una porta que no va estar oberta i La Razón ho celebra. 

larazon 12 agost 23

De la mateixa manera, l'ABC presenta una portada amb dos coprotagonistes: les negociacions per possibles acords d'investidura (o no) i la violència a l'Equador. Respecte a aquest darrer tema remarca que el govern equatorià ha demanat ajuda a l'FBI per combatre els càrtels del país, després de l'assassinat del candidat presidencial Fernando Villavicencio

abc portada 12 agosto 23

En un espai més modest, El Mundo també es fa ressò. També el gran protagonista de la seva portada és el cas de Daniel Sancho, qui ha confessat matar a Edwin Arrieta a Tailàndia. Justament, el diari presenta una entrevista amb la família de la víctima, els quals denuncien la cobertura mediàtica que ha rebut.

elmundo 12 agost 23

Per la seva banda, El Periódico segueix l'estela de El País i gran part de la seva portada és protagonitzada pels mortals incendis que han destruït una part significativa d'aquest territori insular estatunidenc sota el titular: "Hawaii, paradís cremat". En aquesta portada s'esquitlla la nova alarma sanitària: la nova variant de la covid, la qual fa dos mesos que està present a Catalunya. 

elperiodico 12 agost portada

En canvi, tant el Diari Ara, com El Punt Avui obren les seves portades amb dos temes que ben destacats i diferents. Per una banda, l'Ara s'enfoca en la crisi climàtica que assetja el país amb records de temperatura per tot el territori. Per altra banda, El Punt Avui destaca la tornada dels turistes catalans que han estat atrapats a Etiòpia a causa del conflicte armat al nord del país. 

ara 12 agost 23
elpunt avui 12 agost 23