Davant l'ofensiva de l'Estat per impedir el referèndum, el Govern intensifica els dies previs a la votació l'explicació al món de l'1-O. El president Carles Puigdemont ha viatjat unes hores a París per atendre a diferents peticions d'entrevistes. Aquest matí ha respost les preguntes de France Inter, però també ha mantingut entrevistes amb L'Express i amb la cadena LCI.

Puigdemont ha aprofitat que avui és festa a Barcelona, arran de la celebració de la Mercè. Va marxar ahir al vespre i està tornant en aquests moments. L'anada a París no constava a l'agenda pública del president.

A France Inter, Puigdemont ha volgut contrarestar el missatge que s’intenta transmetre des de l’Estat del que passa a Catalunya i ha advertit que és “injust i inacceptable” que s’apel·li a la violència, que mai ha estat ni serà una opció. “Catalunya ho ha demostrat al món després de sis anys consecutius de grans mobilitzacions sense cap incident”, ha subratllat a l’entrevista que s’ha fet a la Maison de la Radio de la capital francesa.

Puigdemont ha insistit des de París que hi haurà referèndum, que “tot està en marxa” i que és indiscutible que hi ha una gran majoria de catalans que es vol expressar democràticament. 

Gairebé al mateix temps que el president marxava de la capital francesa, hi arribava el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, que aquest vespre pronunciarà una conferència al Science Po sota el títol Autodétermination et démocratie. Le cas de la Catalogne.