La crisi de Vox no s'atura. Aquest diumenge exmembres del partit d'extrema dreta parlaran sobre els draps bruts de Vox al programa Salvados de La Sexta. Antics membres del partit parlen de falta de democràcia interna, vetos, possible ús d'armes i absoluta opacitat en el finançament. Un dels antics membres que apareixeran al programa de Gonzo és l'exportaveu de Vox a Barcelona, Fernando Moya, que no li tremola el pols per acusar el president de la formació, Santiago Abascal, de ser el responsable de l'entrada de neonazis a Vox Barcelona.

Segons explica Moya, va advertir al que aleshores era el secretari general, Javier Ortega Smith, que la presència dels membres de Plataforma per Catalunya era contraproduent per al partit. La resposta d'Ortega Smith va ser contundent, directament el va bloquejar del telèfon. A més, l'exportaveu a Barcelona relaciona l'ascens d'Ignacio Garriga al partit amb el suport dels membres de Plataforma per Catalunya. Moya detalla que va decidir que el seu camí estava fora de Vox quan li van preguntar sobre on es podien comprar armes: "Em van parlar d'autodefensa, perquè la situació es posaria molt malament, que ens podien agredir i que el millor era que tinguéssim armes". 

Elecció d'Abascal a dit

L'exvicepresident primer de Vox, Juan Jara, també participarà en el programa parlant sobre el paper d'Abascal al partit i assegura: "Abascal sempre guanya, me'n ric jo del dit de Pedro Sánchez". Jara defineix els membres de Vox com a "mentiders, trilers i manipuladors". Jara, que va ser apartat del partit de manera fulminant, fins i tot explica que el van fer fora dels xats de WhatsApp de la formació. Un altre testimoni ho confirma: "Qui aixeca la veu està mort". A més, Jara també parla sobre l'opacitat del partit i afirma que "no hi havia actes", cosa que també afirma l'expresident de Vox a Toledo, Daniel Molina, que reconeix que "Vox és un partit sense papers", perquè, sosté: "Quan hi ha papers, un jutge te'ls pot demanar". I asseguren que en els orígens "no hi havia res per escrit".

En un avançament del programa, on es parla sobre l'elecció d'Abascal com a president del partit, i sense que hi hagués dades oficials, Fernando Moya afirma que "va ser tot una pantomima". Daniel Molina parla que definien el partit com a una piràmide: "Com més ampla sigui la base, més es pot recaptar". I relata que quan el van fer fora, el van amenaçar dient-li: "No tornaràs a treballar en la teva vida". Molina va un pas més enllà i acusa Vox de ser una "secta".