Les punxades a discoteques se segueixen produint i la preocupació s'escampa en l'esfera de l'oci nocturn. Ara bé, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha advertit sobre com la manera en què s'informa dels fets pot generar encara més alarma. Ni la roba que es porta, ni el que s'ha begut, ni el lloc on una persona decideix sortir de festa justifiquen cap mena d'agressió, s'ha remarcat des de la conselleria. Verge ha remarcat que la responsabilitat no pot caure en la víctima o el seu entorn. En canvi, ha fet una crida l'entorn dels agressors: "El missatge s’ha de dirigir als agressors, no a les víctimes. Calen polítiques de prevenció i una crida a l’entorn dels agressors. Confrontem-los: no és una broma, és un delicte. Els homes tenen una responsabilitat molt gran en deslegitimar la violència". 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la consellera ha recordat que fins al moment cap de les punxades han acabat amb agressió sexual ni robatori. Malgrat que és un consol que cap fet delictiu s'hagi consumat en els casos dels quals es tenen constància, la manca de coneixement al voltant de la motivació d'aquest desperta la preocupació. En tot aquest context, la consellera Verge ha insistit en la importància de tractar aquest tema, al marge d'alarmisme o de treure-li ferro, però sobretot n'ha subratllat: "Hem d'evitar responsabilitzar a la víctima". 

Com ja va anunciar a Twitter, Verge ha assenyalat que des del Govern s'han actualitzat els protocols sanitaris per atendre adequadament les persones afectades i ha intensificat la vigilància policial. "Ara tothom pot estar tranquil", ja que amb l'actualització es millora l'acompanyament en aquests casos. També ha recordat que cal fer en el cas que se senti una punxada: demanar suport a les amistats, acudir a un centre sanitari i evitar anar directament a casa i en cas d’emergència sanitària o policial truca al 112. 

TUIT tania verge punxades 1
TUIT tania verge punxades 2
TUIT tania verge punxades 3

El terror sexual 

Verge ha exposat com l'imaginari col·lectiu quan es parlen de punxades en discoteques ens empeny a associar-ho a violència sexual. Sent la majoria de les víctimes dones i sent la violència sexual la que més pateixen nenes i dones, la por de patir una agressió s'escampa. Tanmateix, la consellera ha advertit que el terror sexual restringeix les llibertats de les dones. Els motius? És per agredir? És per escampar aquest terror sexual? És massa d'hora per saber-ho i la policia treballa en les seves hipòtesis, mentrestant, la consellera ha recomanat: "Si sortim junts i junts ens cuidem col·lectivament".