El silenci des del Ministeri d'Universitats no ha passat desaparcebut. L'oposicó al govern de Sánchez ha acusat el ministre Manuel Castells d'estar absent, però el cap d'Universitats ha sortit aquest dijous en defensa pròpia i ha qualificat de "llegenda urbana" la seva falta d'activitat durant els mesos de pandèmia del coronavirus. Segons ha indicat Castells, la seva única desaparició es va produir la setmana passada quan va estar ingressat a l'hospital per una intervenció a la columna vertebral.

Castells ha volgut esvair els dubtes sobre la seva feina fent un recull de les seves compareixences. Segons ha dit, des de la fi de l'estat d'alarma ha anat dues vegades al Senat i ha participat en una de les rodes de premsa celebrades a Moncloa durant la crisi sanitària de la Covid-19. "Va ser l'única que em van demanar", ha justificat. Tot i això, ha assegurat que a partir d'ara hi haurà més rodes de premsa "pròpies" de Ministeri.

Desaparició dels mitjans

Pel que fa a la presumpte "desaparició dels mitjans", el ministre d'Universitats ha explicat que "des del març fins ara" ha concedit "11 entrevistes en diferents mitjans de comunicació", i ha afegit que el fet de no sortir als mitjans no implica que no estigui treballant. Tot i això, s'ha ofert als mitjans per aparèixer "molt més sovint" si així ho volen.

universitat catalana lleida classe buida - acn

Una aula buida de la Universitat de Lleida. / ACN

Pel que fa a les crítiques des de la comunitat educativa, ha indicat que s'ha reunit "molt freqüentment" amb la majoria. "El diàleg i el contacte han estat constants", ha assegurat, afegint que amb tot és normal que hi hagi "divergències". 

Els cursos universitaris amb la Covid-19

La setmana passada el govern espanyol va presentar les mesures acordades per Universitats i Sanitat. Entre les decisions acordades, s'estableix que l'ensenyament seguirà un model mixt (presencial i no presencial).

D'altra banda, la mascareta serà obligatòria a les classes universitàries que es realitzin de manera presencial, a més d'en els espais comuns es recomana mantenir les finestres obertes tot el temps que sigui possible.

 

Imatge principal: El ministre d'Universitats, Manuel Castells. / ACN