Carles Prats (Demòcrates) i Maria Assumpta Rosell (CDC) seran els diputats que substituiran respectivament Lluís Salvadó i Pere Aragonès, tots dos d'ERC, que han renunciat al seu escó al Parlament. Els dos diputats republicans han renunciat al seu lloc per haver estat nomenats secretaris generals d’Hisenda i Economia.

El relleu ve marcat per l'ordre dels diputats a la llista electoral. Per això, Carles Prats, número 10 de la llista de JxSí a Tarragona, substituirà Salvadó, i Maria Assumpta Rosell, número 34 per Barcelona, Aragonès. Prèviament, el número 33 per Barcelona, Fabián Mohedano (MES), va entrar al Parlament com a relleu del president Artur Mas, després que fes un pas al costat.

Carles Prats

Carles Prats és biòleg de formació, va estar dos anys estudiant i treballant a Dinamarca i la seva trajectòria professional l'ha portat a l'Institut Sardà, el Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) de la Generalitat i als Laboratoris Esteve. Actualment, el reusenc és el gerent de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) de la URV. És també portaveu de Demòcrates per Catalunya a Reus i està vinculat a l'Assemblea Nacional Catalana i a entitats mediambientals. És el segon reusenc al Parlament, juntament amb Montserrat Vilella (JxSí).

Maria Assumpta Rosell

Maria Assumpta Rosell i Medall és la segona dona a ocupar l'alcaldia de Sant Sadurní d'Anoia des de l'any 2014. Va néixer en aquesta població fa 55 anys, és diplomada en Infermeria i ha treballat de llevadora al Servei de la Salut Sexual i Reproductiva (ASSiR) de l'Alt Penedès.

Va ser regidora de Benestar Social, Salut, Consum, Igualtat i Cooperació de l'Ajuntament de Sant Sadurní des de 1999 fins al 2011. Des del 2011 ha fet de portaveu del grup municipal de CiU i Consellera de Benestar Social i presidenta de l'Àrea d'Atenció a les Persones al Consell Comarcal de l'Alt Penedès.