L'alcalde de Vigo, Abel Caballero, ha tornat a ser el protagonista del cap de setmana. Caballero, és un dels alcaldes més carismàtics d'Espanya, i compta amb la simpatia del públic. Famós per la seva passió per convertir Vigo en un referent per les seves espectaculars llums de Nadal, ara ha regalat a tots els seus ciutadans un rap improvisat. L'espectacle es va produir durant la tarda de diumenge a la batalla de galls del festival O Marisquiño, que cada any reuneix a la ciutat gallega milers de persones vinculades amb la cultura urbana. Així doncs, Caballero ha triomfat a TikTok, on el festival va publicar l'actuació de l'alcalde. 

Caballero, amb la gràcia que l'acompanya es va llançar a pujar a l'escenari, li van passar el micròfon i va arrencar-se amb el seu rap. "Jo avui havia de rapejar, però m'ho plantejaré perquè en aquest moment encara puc rectificar", començava la seva intervenció acompanyada d'una bona base. Malgrat estar afònic, l'alcalde continua amb una segona estrofa, on ho explica "em trobo afònic, però per això des d'aquí diré, que rapejar estant afònic, és propi d'una ciutat com Vigo, on no ens atura ni l'afonia". 

L'alcalde va continuar animant el públic amb frases surrealistes, "Hey, "hey, hey, continuem!". Finalment, es va acomiadar amb un últim vers "I demà toca el Celta i rapejarem, perquè aquesta és la millor forma de rapejar!", va rematar l'alcalde socialista que va baixar de l'escenari ovacionat per tot el públic assistent. El mateix Caballero ho ha compartit a les seves xarxes socials afirmant que "Porta do Sol és el millor lloc per rapejar". 

@omarisquino Abel Caballero rapeando, QUE NOS DIGAN QUE OTRO ALCALDE ESTÁ A ESTE NIVEL DE PRO 😎 #abelcaballeroomelloralcalde #omarisquino #vigo #galicia #vivavigo #batallasdegallos ♬ sonido original - O Marisquiño

El 'breakdance' d'Abel Caballero

Fa tot just un any, Abel Caballero regalava un altre moment per a la història al mateix festival de rap. En aquella ocasió, es va atrevir a ballar breakdance. Després de ser cridat a pujar a l'escenari, no només es va treure la jaqueta i va realitzar diversos passos de ball, més que qüestionables, sinó que també va ser ell mateix el que ho va compartir a les seves xarxes socials. Malgrat els 76 anys de Caballero, se'l va veure còmode, fins i tot demanant el suport del públic, la seva actuació la va acabar fent uns passos de ball tirat per terra. L'actuació de Caballero no es va limitar només al ball, sinó que va llançar un repte al seu homòleg madrileny, José Luis Martínez Almeida. "Vull reptar a l'alcalde de Madrid, Martínez Almeida, a una batalla de ball". En to humorístic assegurava "el guanyaré".