L'altre organisme implicat en la polèmica entre Barça i estelades és la UEFA. Dues sancions i molts recursos. La primera va ser per la final de Champions i la segona aquesta mateixa temporada en partit europeu contra el Bayer Leverkusen. La TAS també ha pres part en l'assumpte.

La primera sanció de la UEFA

Tot va començar el 20 de març del 2015 quan l'organisme internacional va comunicar una actualització disciplinària que afectava el Barça. Concretament s'extreia el següent: “s'ha obert un procediment disciplinari contra el FC Barcelona per la visualització d'una bandera il·lícita”. Aquest era el primer capítol de la polèmica.

Però tot va esclatar el dijous 23 de juliol de 2015 quan el Control de la UEFA, Ètica i Disciplina (CEDB) va anunciar que es multava el club blaugrana amb 30.000 euros per l'exhibició d'estelades durant la final de la Champions League contra la Juventus. Segons l'organisme, es vulnerava l'Art. 16 (2) (i) del Reglament de Disciplina de la UEFA.

Posteriorment el Barça va fer un comunicat al·legant que no estava d'acord amb la sanció partint del Dret a la llibertat d'Expressió. El club blaugrana volia recórrer la decisió, però finalment va considerar que convenia continuar lluitant conjuntament. Barça i UEFA van acordar una reunió de treball, i finalment el club va pagar els 30.000 euros de multa.

La segona sanció de la UEFA

El 19 d'octubre la UEFA va tornar a sancionar el Barça per l'exhibició de banderes estelades. La multa per reincidència va augmentar a 40.000 euros. Va ser la causa de les estelades en el partit del del 29 de setembre del Camp Nou contra el Bayer Leverkusen. Un comissari de l'organisme va notificar que hi tornava a haver la bandera il·lícita entre els aficionats.

El Barça va recórrer la decisió, però la UEFA va desestimar la rèplica del club blaugrana. Tot això va portar que el Barça presentés un altre recurs al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS). Tot va acabar el dia 2 de febrer d'aquest 2016 amb un comunicat sorprenent de la TAS en què s'anunciava que els documents van arribar fora de termini.