La darrera etapa de TVE, amb el govern del Partit Popular al capdavant, ha deixat la seva credibilitat molt debilitada. L'últim informe del Pew Research Center assegura, després d'analitzar diverses televisions públiques, que TVE és a la cua d'Europa pel que fa a la credibilitat.

Mentre que al Regne Unit la BBC és l'escollida per un 48% dels ciutadans com a principal televisió de referència informativa i la SVT de Suècia per un 39% de la població, a Espanya només un 13% escull TVE per informar-se. Aquesta és la xifra més baixa de l'informe.

Pel que fa a la confiança, TVE també està a la cua. Un 38% dels ciutadans assegura que no confia en la televisió pública de l'estat espanyol. A l'altre extrem, només un 8% diu que no confia en la televisió sueca, un 15% en l'alemanya ARD i un 19% en la britànica BBC. 

FT 18.06.06 WesternEuropePublicMedia trust public vs private

Finalment, l'informe també senyala quines preferències tenen els ciutadans a l'hora d'escollir un mitjà públic o un de privat per informar-se. En aquest sentit, els ciutadans de l'estat espanyol juntament amb els italians prefereixen els mitjans privats (amb un 42%) que els públics. Per contra, a Suècia un 73% de la població prefereix la televisió pública així com els britànics, en aquest cas amb un 77%.

Les males dades de TVE arriben després de mesos de crítiques dels seus treballadors, que ja han denunciat al Parlament Europeu les males pràctiques de la direcció de la cadena pel que fa a la censura i a la manipulació. De fet, cada divendres els treballadors d'aquest mitjà es vesteixen de negre per fer visible la seva protesta.