El principal informatiu de la televisió alemanya, el Tagesschau, ja parla de l'aparició d'un "Watergate a Espanya", recordant l'escàndol d'espionatge al partit rival que va acabar amb la carrera política del president americà Richard Nixon. El Watergate espanyol seria per la policia patriòtica que va actuar en l'Operació Catalunya i en les maniobres contra Podemos.

"Espanya està enmig d'un escàndol polític. Amb una campanya bruta, l'anterior govern [de Mariano Rajoy] volia fer mal a l'oposició, també amb la difusió de notícies falses", assenyala.

Segons l'informatiu alemany, l'Espanya política "està sacsejada per un escàndol sense comparació". "El govern conservador de l'exprimer ministre Mariano Rajoy va llançar campanyes brutes per desacreditar els opositors polítics, pagades amb fons dels impostos. Els ministeris van difondre notícies falses i alguns diaris els van seguir el joc. Un objectiu del govern d'aquell moment va ser que els partits d'esquerres no arribessin al poder sota cap mena de circumstància", afegeix.

Tagasschau

El Tagesschau, que entrevista el politòleg espanyol Pablo Simón, explica que els mitjans parlen de "clavegueres de l'Estat". Apunta que es van emetre informacions sobre un suposat finançament de Podemos a través de Veneçuela, que van resultar ser falses. No recorda, en canvi, que també es van fer informes falsos contra el llavors alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

L'informatiu afegeix que l'actual govern de Pedro Sánchez assegura que ja no hi ha "pous negres" als serveis policials espanyols, però que no ha volgut fer més declaracions. I conclou, citant el politòleg, que aquest escàndol no afecta les expectatives electorals del PP, perquè el seu electorat accepta aquestes pràctiques.