"Em sap molt greu que Gordó hagi pres aquesta decisió". Això és el que ha dit Jordi Turull, president del Grup Parlamentari de Junt pel Sí, a Els Matins de TV3, en el moment que s'ha conegut la decisió de Germà Gordó de donar-se de baixa del PDeCAT però quedar-se com a diputat no adscrit.

Tot i això, Turull continua confiant en Gordó i ha apel·lat a la presumpció d'innocència: "Gordó no ha sabut estar a l'altura del moment però segueixo defensant la seva presumpció d'innocència". Si més no, ha assegurat que a hores d'ara el més important és el procés i s'ha d'anteposar a qüestions personals; "s'ha d'enfortir el grup, això ens farà més forts i més lliures". També ha insinuat que "hem patit guerra bruta per part de l'Estat en moltes ocasions".

Pel que fa a la reunió d'aquesta tarda del Pacte Nacional pel Referèndum, ha reconegut que serà unànime "almenys per reconèixer la feinada que ha fet el Pacte", això sí, ha dit que no es pot demanar a tots els que en formen part que donin suport al referèndum no pactat perquè "aquest no és el motiu pel qual es va crear".

"L'estat espanyol és capaç d'amenaçar, ja ho heu vist", ha sentenciat Turull. Tot i això, ha mostrat la voluntat del govern català d'intentar arribar a un acord fins a l'últim moment. Ha recordat que "La junta d'Andalusia compra urnes i no passa res, les compra la consellera Borràs i mira el que passa" insistint en el fet que no s'ataca pel que es fa sinó per qui ho fa. 

Finalment ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als funcionaris dient que "qualsevol mínim risc l'assumirem nosaltres". També s'ha mostrat confiat amb el president Puigdemont assegurant que la pregunta li agradarà sigui quina sigui, ho sabrem aquesta setmana, igual que la data del referèndum.