Les paraules del líder de Podemos, Pablo Iglesias, en suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, no han agradat a tothom. Tampoc les que tres quarts d'hora més tard ha fet el seu portaveu al Congrés i secretari polític del partit, Íñigo Errejón, que ha encès la xarxa i ha comportat una allau de tuits interminables que anaven degenerant en discussions parcel·lades per cada tuit de resposta als membres de Podemos.

Després que Iglesias fes un tuit expressant: "M'avergonyeix com a espanyol i com a demòcrata" que Forcadell sigui jutjada, han començat a ploure-li centenars de comentaris entre detractors i favorables al seu escrit.

"Tu no ets espanyol"

Molts usuaris, no s'han quedat curts. "Ets la mateixa porqueria antiespanyola que OtegiBildu i els separatistes. Sempre al costat de l'escòria. Et dius patriota?", li ha qüestionat un d'ells qui, per cert, té de nom a Twitter Por España.

En aquesta línia, un altre tuitaire li ha deixat anar que "tinc els meus dubtes que vostè se senti espanyol i menys demòcrata". Aquest comentari ha encadenat, també, un seguit de crítiques en defensa del líder podemista, en què qüestionaven aquest usuari quina relació tenia una cosa amb l'altra.

Però els comentaris qüestionant la seva espanyolitat han continuat sortint sense parar. Un d'ells li ha expressat que "a mi m'avergonyeix que tu i els teus companys sigueu espanyols i m'he de fotre i aguantar".

En un fil infinit de comentaris en aquesta línia, una usuària li ha posat sobre la taula que "qui denigra Espanya, incita a l'odi i la desobediència civil, no són dignes representants de les seves institucions" i ha acompanyat el tuit d'imatges espanyolistes.

Espanyol i 'gilipollas'

El tuit d'Errejón també ha deixat perles a la xarxa. Sota el hashtag #demofobia, el portaveu de Podemos ha recordat que Forcadell "serà jutjada per permetre una votació que convoca un referèndum".

"La gent confon llibertat d'expressió amb intentar demostrar cada dia qui és més estúpid", ha dit un que, minuts més tard, ha rebut una resposta: "Per ser estúpid, primer s'ha de ser espanyol".

Altres l'han emplaçat a "deixar de manipular".

Referèndum a Múrcia

Altres han titllat directament de broma el procés català i han deixat anar que "si jo trec urnes de cartró a Múrcia i dic que si surt 'sí2, Múrcia independent, és d'acudit".

Aquest comentari també ha portat cua. Un tuitaire català ha respost a aquest usuari assegurant que "el que feu a Múrcia, Almeria o x, m'és igual. Ni pago, ni xuclo, ni visc allà".

La cosa ha degenerat fins a tal punt que han arribat a tirar en cara a aquest tuitaire que el seu cognom no és català.

Elogis (també)

No tot han estat retrets i insults. La periodista Pilar Rahola ha estat de les primeres a felicitat el líder de Podemos.

Alguns, poc simpatitzants amb aquesta formació política, han fet saber a Iglesias que "per una vegada, estic d'acord amb tu".