La maquinària diplomàtica espanyola treu fum. L'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Simon Manley, s'ha vist obligat a rectificar un tuit després de diverses trucades del secretari d'Estat per la UE espanyol, Fernando Eguidazu. Manley s'havia reunit amb el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i va fer una piulada posterior en què assegurava que havia estat "un plaer parlar sobre la relació econòmica entre el Regne Unit i Catalunya".

La frase del màxim representant britànic a l'Estat s'ha prestat a interpretacions que no han agradat ni un pèl a la Moncloa. És per això que el Ministeri d'Afers Exteriors va posar-se en marxa per tal que es fes un gest posterior que evités tensions en les relacions entre els dos països, i va aconseguir també segons informa La Razón, les disculpes telefòniques de Manley.

Malgrat tot, la rectificació pública es va produir posteriorment, després de la insistència d'Eguidazu i que el ministre José Manuel Garcia-Margallo pressionés el seu homòleg Philip Hammons durant la reunió dels ministres d'Afers Exteriors de l'OTAN. Amb tot, Manley va acabar enviant un tuit a Junqueras dient que "valorem les relacions que tenim amb totes les comunitats autònomes". 

Reiterat

Les relacions de l'executiu de Mariano Rajoy i l'ambaixador britànic no són gaire bones. No és la primera vegada que Manley els fa pujar la mosca al nas. Recentment, aquest va felicitar Gibraltar pel seu ingrés a la FIFA, un assumpte delicat a Espanya i pel qual també hi va haver un gran malestar.

Però no només això. Ja el passat mes de març va visitar Catalunya, per reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i amb diversos líders de l'oposició com Inés Arrimadas, Miquel Iceta i Xavier García Albiol. I tot, narrat de primera mà per la xarxa social.