El TSJC  ha desestimat les mesures cautelaríssimes que van demanar diverses entitats del sector de la restauració i l'oci contra les restriccions dràstiques del Govern aprovades la setmana passada i que obliguen a tancar bars i restaurants i tornen a reduir els aforaments.

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals, el Gremi de Restauració de Barcelona, l'Associació Nacional de Professionals Autònoms de Teràpies Naturals i l'Associació Nacional d'Empresaris de Màquines Recreatives (ANDEMAR Catalunya) van presentar un recurs a les mesures del Govern i una sol·licitud per aplicar mesures cautelars mentre no es resol que passa per autoritzar l'obertura de bars i restaurants. Però el tribunal s'agafa a la situació greu de la pandèmia i a l'interès general per desestimar suspendre les mesures del Govern mentre no es resol el recurs que ha presentat el sector.

El tribunal contraposa la urgència de l'ajornament de les mesures, que demana el sector, a la de la crisi de la pandèmia que afecta la salut pública, i determina que pot estudiar la seva providència sense tirar enrere les restriccions.

A la vegada assegura que la resolució serà ràpida i que es prendrà en la vista fixada d'aquí a 10 dies, que és el que preveu la llei.

 

 

Ara la Generalitat té de temps fins avui a les 13 h per presentar al·legacions i després comença el tràmit per resoldre la petició de les entitats. Res fa pensar que es puguin suspendre les mesures veient el relat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que posa l'èmfasi en la gravetat de la situació de pandèmia a nivell internacional.

El TSJC contraposa en la seva resolució els interessos econòmics del sector amb els de la salut pública: "Els valors tan sentits de la vida, la salut i la defensa d'un sistema d'assistència sanitari en què els seus limitats recursos fan necessari garantir-lo adecuadament". I, amb un to d'advertència, exposa que "el desencert és evident i fragmentari quan només es tracta d'examinar els drets i interessos" dels restauradors i les mesures que els afecten sense tenir en compte o fins i tot "devaluant" els interessos públics.