El Tribunal Suprem ha rebaixat a la meitat la multa contra el locutor ultra Federico Jiménez Losantos pels insults que va fer contra l'exdirigent de Podemos Carolina Bescansa. D'aquesta manera, el tribunal ha admès en part el recurs de Losantos i ha rebaixat la multa de 10.000 euros a 5.000.

L'alt tribunal, doncs, ha confirmat la intromissió il·legítima en el dret a l'honor que Jiménez Losantos va cometre a l'afirmar sobre el seu fill: "Pobre nadó de la Bescansa, ha d'estar en algun contenidor perquè ja no l'han tornat a treure, no sé què hauran fet amb ell, l'hauran donat en adopció".

La sentència va assegurar que el comentari "supera àmpliament els límits admissibles de la crítica política legítima i incorre en el menyspreu a la dignitat de la demandant, en la vexació descarnada, que vulnera el dret fonamental a l'honor de la demandant." Losantos pretenia acollir l'esmentada crítica política perquè havia fet aquests comentaris arran que Bescansa acudís amb el seu nadó, en període de lactància, a l'hemicicle del Congrés.

Tanmateix, el Suprem ha revocat la condemna per un altre comentari pel qual havia estat condemnat en instàncies inferiors. "És que veig a Errejón, veig a la Bescansa, veig la Rita Maestre, i em surt em surt la muntanya, no l'agro, la muntanya... si porto la lupara, disparo. Encara bo que no la porto", va dir Losantos en un altre dels seus vídeoblocs. Referent a això, el Suprem conclou que el comentari "no menyscaba la reputació" dels polítics esmentats pel locutor i que, en tot cas, aquestes expressions "poden desqualificar" qui les aboca.

L'alt tribunal ha assumit, doncs, el criteri del recurrent que assegura que el comentari es va produir amb intenció d'exagerar i al·ludeix a una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que assegura que "està permès a qui participa en un debat públic recórrer a una certa dosi d'exageració, fins i tot de provocació, això és, ser una mica immoderat en les seves expressions".