El president dels EUA, Donald Trump, ha posat l'atemptat de Barcelona com a exemple per explicar la seva nova estratègia a l'Afganistan i Pakistan per combatre les organitzacions terroristes i els seus "refugis segurs" en aquests països. A més, ha anunciat "canvis dràstics" en la seva estratègia afganesa i un augment de tropes que no ha precisat.

"No és necessari mirar més enllà del vil i brutal atac de la setmana passada a Barcelona per entendre que els grups terroristes no es detindran davant de res per cometre les seves matances contra homes, dones i nens innocents", ha dit Trump, durant un discurs a la nació per explicar la seva nova estratègia a l'Afganistan. "Tenim -ha afegit- que abordar la realitat del món tal com és en aquest moment, i les amenaces que enfrontem i afrontar tots els problemes de l'avui".

En relació a les organitzacions terroristes, Trump ha afirmat que seguiran "treballant al costat dels nostres aliats, trencarem la seva voluntat, assecarem el seu reclutament, els impedirem creuar les nostres fronteres". Finalment, ha tancat el discurs afirmant: "Sí, els derrotarem, i els derrotarem fàcilment".