El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat que sortirà de l'hospital on està ingressat per Covid-19 a les 18:30 hora local (a la mitjanit hora catalana). A través del seu compte de Twitter, Trump assegura que es troba "millor que fa 20 anys" i crida als seus ciutadans a no deixar que el coronavirus "domini les seves vides" perquè, segons ell, sota la seva administració han pogut desenvolupar "grans medicaments i coneixements" contra la malaltia.

El president estatunidenc es troba sota observació a l'Hospital Militar Walter Reed, a Bethesda (Maryland), des del passat 2 d'octubre, quan ell i la primera dama Melania Trump donessin positiu per Covid-19

"Avui deixaré el gran Centre Mèdic Walter Reed a les 6:30. Em trobo molt bé! No tingueu por de Covid. No deixeu que domini les vostres vides. Hem desenvolupat, sota l'Administració Trump, alguns medicaments i coneixements realment grans. Em sento millor que fa 20 anys!"

Tractament des de la Casa Blanca

Els seus metges ja van anunciar aquest cap de setmana que el líder nord-americà abandonaria l'hospital aquest dilluns per seguir amb el tractament des de la Casa Blanca. Després de la publicació de la piulada del president, el personal sanitari de Walter Reed ha comparegut de nou aquest dilluns per confirmar que li donarien l'alta avui mateix. El doctor en cap, Sean P. Conley, ha anunciat que les constants vitals de Donald Trump han sigut estables al llarg del dia i que, després de subministrar-li remdesivir, l'antiviral contra la Covid-19, tornarà a la seva residència oficial.

Sean P Conley metge de Donald Trump

Sean P. Conley, el doctor encarregat de Donald Trump. / Efe

Des d'allà, Trump també seguirà amb el tractament d'esteroides, una medicació que s'administra sobretot en pacients Covid amb greus complicacions respiratòries. Tot i això, l'equip sanitari assegura que el president només ha tingut dos episodis de baixades d'oxigen en sang. Després d'administrar-li oxigen, els metges asseguren que es va recuperar "immediatament".

Pugen els contagis a l'administració Trump

Tot i això, els metges del Walter Reed s'han negat a explicar quin va ser l'últim resultat negatiu de les proves de Donald Trump. No està clara la traçabilitat de contagis i, mentrestant, dins del govern dels EUA es van sumant casos. Els últims: la portaveu de la Casa Blanca, Kayleigh McEnany, i dos dels seus assistents.

manifestants pro trump coronavirus - Efe

Manifestants pro-Trump esperen la sortida del president davant l'hospital, aquest dilluns. / Efe

A més, set persones més pròximes a Trump han donat positiu. Almenys sis d'ells, inclosa McEnany, van estar en un acte a la Casa Blanca el passat 26 de setembre en el qual Trump va anunciar a la seva nominada per al Tribunal Suprem, la jutgessa Amy Coney Barrett.