Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut popularment com el Petit Nicolás, ha quedat absolt de dos dels delictes que se li atribuïen. La Sala Segona del Tribunal Suprem ha informat aquest dimecres que l'acusat ha quedat lliure dels delictes d'usurpació de funcions públiques i suborn actiu, que la Fiscalia li imputava. El Petit Nicolás es va asseure al banc dels acusats aquest mes de maig per un presumpte delicte que va cometre set anys abans, durant un viatge que va fer a Ribadeo, a Lugo, on s'havia fet passar per un enllaç entre el govern espanyol i la Casa Reial. La Fiscalia li demanava tres anys de presó. 

El Suprem veu el comportament del Petit Nicolás com un "simple acte de jactància"

La Sala Penal ha estimat un recurs contra la sentència de l'Audiència de Madrid, que va condemnar a Gómez Iglesias per delictes d'usurpació de funcions públiques i suborn actiu. El Tribunal sosté que no hi va haver delicte d'usurpació de funcions públiques perquè la conducta del Petit Nicolás va consistir en una única acció de suplantació: organitzar i participar en un dinar amb un empresari, fent-se passar per un enllaç de la vicepresidència del govern espanyol i la Zarzuela. De fet, el Tribunal defineix l'actuació com un "simple acte de jactància", un fet atípic penalment, ja que es tracta d'un àpat sense contingut polític o econòmic que no encaixa en el concepte d'acte oficial. 

Pel que fa al suborn actiu, el Tribunal Suprem diu que donar una retribució a un policia local per organitzar un servei d'escolta aliè a tota funció pública no és delicte. Perquè sigui considerat delicte, la recompensa que s'ofereixi al funcionari ha de ser per accions relatives a l'exercici del seu càrrec. En aquest cas, però, tan qui va comprar el funcionari com qui es va deixar comprar sabien que no es realitzava cap acte vinculat amb l'activitat del treballador, ja que l'acte es va produir a Ribadeo, fora de la localitat on l'agent de policia treballava i a més aquest es trobava fora de l'horari de servei. Els magistrats insisteixen que hi havia complicitat entre Gómez Iglesias i el funcionari, que sabien que el que estaven organitzant era un espectacle, un simulacre

El Suprem confirma la condemna d'un any i nou mesos de presó per falsificar un DNI

Fa uns mesos el Suprem va confirmar la condemna d'un any i nou mesos de presó que l'Audiència de Madrid va imposar al Petit Nicolás per falsificar un DNI perquè un amic seu fes la Selectivitat per ell. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!