El ple del Tribunal Constitucional ha acordat aquest dimecres per unanimitat  tramitar la recusació del magistrat Andres Ollero, plantejada pel Govern. L'Alt Tribunal ha suspès la tramitació de diferents processos en els que intervenia el magistrat i que afecten a qüestions relacionades amb Catalunya.

El Consell Executiu va acordar el 3 de desembre passat plantejar la recusació del magistrat al considerar que les manifestacions d'Ollero al seu vot particular en relació a una sentència sobre el Codi Civil Català demostren la pèrdua d'imparcialitat del jutge i animadversió envers Catalunya. Ollero, que va ser diputat del PP, va titllar de supremacista el Govern.

Amb la decisió del Tribunal Constitucional queden suspeses diverses actuacions referides a Catalunya com ara els recursos d'inconstitucionalitat del govern espanyol contra el Codi Tributari de Catalunya, contra l'Agència catalana de Protecció Social i contra la llei catalana de Comerç, serveis i fires. També queden afectats els conflictes de competències sobre el reglament d'adopcions internacionals o el Pla estratègic d'acció exterior i relacions amb la UE.

El Constitucional dona ara un període de tres dies a les parts perquè es manifestin.