Unes 30 persones, la majoria estudiants, s'han concentrat aquest dimarts davant la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB) per protestar en contra de l'amnistia. Al voltant de les 12 del migdia s'ha iniciat la concentració, organitzada pels col·lectius S'Ha Acabat, Revuelta, Adelante,Españoles en pie, Estudianes por el Cambio i Los de Artós. Han aixecat dues pancartes amb els lemes "Espanya no es ven, el nostre futur tampoc" i "Revolta contra el separatisme", i també han fet onejar diverses banderes de l'organització Revuelta, una entitat propera a Vox, i una altra amb el lema 'Visca la unitat d'Espanya'.

Amb l'ajuda de megàfons i un tambor, han cridat "No ens miris, uneix-te", "Espanya no es ven, Espanya es defensa", "Puigdemont és espanyol" i "Puigdemont a presó". Cap a un quart d'una ha arribat el líder de Vox a l'Ajuntament de Barcelona, Gonzalo de Oro, i el diputat d'aquest mateix partit, Alberto Tarradas, i s'han col·locat darrere de les pancartes per donar suport a la concentració, que ha acabat sobre dos quarts d'una del migdia.

La portaveu de la plataforma Revuelta, Elsa Almeda, ha afirmat en declaracions als mitjans que s'han concentrat per a reclamar que "Espanya no es vengui i el seu futur tampoc": "Els joves no tenim accés a una feina digne, no podem comprar un pis i no podem crear una família. Això és el que ens està arrabassant el Partit Socialista". "A més està amnistiant a colpistes que haurien de ser a la presó, i nosaltres, la joventut, estarem en peu enfront de tot això i direm no. Ja n'hi ha prou de jugar amb nosaltres, ja n'hi ha prou de jugar amb Espanya i amb el nostre futur!", ha exclamat Almeda. Per altra banda, El portaveu de la plataforma "S'ha Acabat", Víctor Alonso, ha donat suport a la concentració "per a lluitar contra un govern en funcions que està pactant amb el separatisme i està pactant qüestions nacionals com és la unitat i la sobirania nacional". "Dir que allò que hem après com a divisió de poders no pot ser qüestió de set vots o d'una investidura, ha de ser una qüestió nacional, perquè està en joc el nostre futur", ha lamentat Alonso.

El líder de Vox a l'Ajuntament de Barcelona, Gonzolado de Oro, ha acudit a la protesta i després també ha expressat el seu suport públicament en una publicació a X (antic Twitter). "Avui hem acompanyat als estudiants que s'han manifestat contra l'amnistia, a la Facultat de Dret de la UB. Seguiu així, lluitant per la igualtat de tots els espanyols. Sou el nostre futur", ha escrit. El líder de Vox a Barcelona ha acudit a la facultat de dret de la Universitat de Barcelona acompanyat del regidor Alberto Tarradas, també de Vox.