El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha sortit al pas de les crítiques que els grups de l'oposició han plantejat sobre els ajuts del Govern al sector de l'hostaleria i la restauració i ha recordat que "Espanya és el país que menys ha invertit en la recuperació econòmica".

Ho ha dit a la sessió de control al Govern que s'ha celebrat aquest dimecres al Parlament, on ha assegurat que aquest fet el va reconèixer el mateix Banc d'Espanya en un informe del passat mes de juliol.

"El Banc d’Espanya va fer públic un informe que reconeixia que Espanya era el país que menys havia invertit en recuperar l'economia en termes d'ajuts directes o d'ajornament d'impostos", ha etzibat. 

"Podem comparar el que fan els altres països, i podem fer un 'copy paste' de bones pràctiques. Tant de bo l'Estat millori en aquest sentit", ha dit en referència al funcionament de Suïssa, on els autònoms reben les ajudes en qüestió de mitja hora, segons ha explicat.

"Un pressupost condicionat"

Tremosa ha respost d'aquesta manera la pregunta de la portaveu del PSC, Eva Granados, que li havia preguntat quina quantitat dels "3.225 milions d'euros" que havien rebut de l'Estat dedicarien a aquests sectors.

"Els diners fa mesos que els demanàvem i han arribat ara. Posarem tants diners com puguem. La nostra intenció és esgotar tot el pressupost. Els volem gastar tots, no deixar ni un euro al calaix", ha afegit.

Per altra banda, Tremosa ha explicat que Catalunya té un pressupost limitat de 32.000 milions d'euros, "condicionat al pagament de nòmines, contractes i infraestructures". En aquest sentit, ha retret que és el govern espanyol qui té la capacitat d'emetre deute i "posar tota la carn a la graella".

Per últim Tremosa ha defensat que estan en contacte amb aquests sectors, després que el diputat de Cs José María Cano l'hagi acusat de no acompanyar els treballadors, autònoms i pimes per salvar els seus llocs de treball. El conseller ha explicat que el pla del Govern passa per defensar i aguantar les pimes el màxim possible, i que l'arribada a la primavera de "test fiables i barats permeti normalitzar àmbits d'activitat".