El viatge a Brussel·les per visitar el president Carles Puigdemont s'està convertint en la primera polèmica amb què s'ha trobat el president del Parlament, Roger Torrent, només entrar aquest matí a l'edifici de la Cambra catalana.

Des del mateix moment que el nou president va prendre possessió, a JuntsxCat s'està esperant per part seva un gest cap a Puigdemont, atès que ERC el reconeix com a president legítim.

Aquest matí, Torrent ha explicat a les entrevistes que ha mantingut a diferents emissores que, en cas que la ronda de consultes que aquest matí ha obert amb els grups parlamentaris assenyalin Puigdemont com a candidat, haurà de preveure la possibilitat de viatjar a Brussel·les.

Tanmateix, amb això no n'hi ha prou per JuntsxCat, que han deixat clar que és "voluntat" d'aquest grup que el president del Parlament visiti Puigdemont. Aquest s'ha convertit en un dels temes presents als passadissos de la Cambra i els representants de la candidatura de Puigdemont es pronuncien en el mateix sentit cada cop que se'ls ho demana.

La situació es complica encara més quan hi intervenen la resta de grups. El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha deixat clar que no permetran "que s'utilitzi diner públic perquè el president del Parlament vagi a Brussel·les a visitar una persona fugada de la justícia".

Des del gabinet del president del Parlament, però, es desmenteix que Torrent prevegi anar a la capital belga.