El president català Quim Torra ha responsabilitzat el president espanyol, Pedro Sánchez, del que passi amb la represa de l'activitat econòmica demà a Espanya i la possibilitat que es produeixi un rebrot de contagis. Torra s'ha compromès a protegir els ciutadans de Catalunya, davant la decisió presa pel govern espanyol, i ha convocat un consell executiu extraordinari aquesta tarda per parar el cop de les mesures dictades pel president espanyol.

Torra s'ha manifestat en aquests termes després de participar en la reunió de presidents autonòmics amb Sánchez.

"He tornat a demanar el confinament total. El risc d'un rebrot i d'un segon confinament són enormes. El desconfinament és una irresponsabilitat i una temeritat. Qui prengui aquesta decisió n'ha de ser responsable", ha indicat Torra, explicant el que havia indicat a la trobada amb Sánchez.

Torra ha anunciat que aquesta tarda ha convocat una reunió extraordinària del Govern per aprovar una pla de mesures per protegir la ciutadania, davant la decisió del govern espanyol. "Catalunya prendrà totes les mesures que tingui a l'abast per protegir les persones que es vegin obligades a tornar a treballar", ha promès.

Ha anunciat que les mesures consistiran en el control sanitari, mesures protecció individual, el control d'aglomeracions en centres treballs, transports i centres comercials, i les mesures destinades a la gent gran, persones dependents i infants. Torra ha recordat que prop d'1 milió de treballadors catalans hauran de tornar a la feina dimarts, per la decisió de Sánchez, quan "el 89% de les UCIs estan plenes".