Davant l’absència del candidat a la investidura Jordi Turull, el diputat Quim Torra ha parlat en nom de Junts per Catalunya, i ha denunciat la situació de presó incondicional decretada aquest divendres pel jutge Pablo Llarena. Ho ha fet interpel·lant el que ha anomenat “bloc de l’article 155”. I els ha preguntat: “No s’angoixen per la deshumanització amb la qual enfronten el que està passant?”. Els ha dit que, si fossin ells els qui fossin perseguits per les seves idees, tindrien el seu suport.

En aquest sentit, Quim Torra ha denunciat els nous empresonaments d’aquest divendres –sumat a l’exili de Marta Rovira– per haver comès “el crim monstruós d’haver volgut donar la veu al poble, de voler votar i voler fer-ho sempre pacíficament”. Ha enviat un missatge als presos i exiliats: “Us volem aquí”. També ha expressat el seu suport als ferits aquest divendres durant les càrregues policials davant la delegació del Govern espanyol a Catalunya.

Ens volen muts, silenciats, atemorits, fins i tot a la presó o a l’exili, però ja no callarem més perquè ja n’hi ha prou”, ha assegurat Torra. El diputat ha criticat l'"atac directe" a la sobirania de la cambra i ha dit que "l'operació 'A por ellos' és un monstre amb desenes de caps", entre els quals la monarquia o la judicatura.