El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit als socis del govern espanyol, PSOE i Podemos, que rectifiquin sobre l'assignació de fons al tercer sector de Catalunya. "És una vergonya", adverteix.

El tercer sector ha denunciat que l’estat espanyol “perjudica de nou Catalunya en el repartiment del 0,7% de l’IRPF per a finalitats socials” i ha advertit que aquests recursos eren fonamentals per a centenars d’entitats socials catalanes.

“Per quart any consecutiu les entitats socials catalanes es mantenen congelades i rebran 31 milions d’euros, en concret 31.811.855 euros, i queden fora de la recaptació extra a l’Estat”, alerten les entitats del tercer sector, que recorden que l’Estat ha aconseguit 283.347.239 euros a través de la X en la casella solidària de la declaració de la renda, la qual cosa representa un 7% més que el 2019.

Això no obstant, Catalunya no rebrà res d’aquests diners, i l’únic augment que rebrà és l’increment de l’IPC, que s’aplica a totes les comunitats autònomes per igual.