El president, Quim Torra, ha advertit aquest dimecres al vespre que hi haurà una crisi de govern en cas que PDeCAT o ERC avalin els pressupostos de Pedro Sánchez sense que hi hagi un acord al respecte entre l'executiu i les forces independentistes.

"Si això passés hi hauria una crisi de govern, certament", ha assegurat Torra en un acte amb subscriptors de Vilaweb on se l'ha interrogat sobre la possibilitat que algun dels grups independentistes votés finalment a favor dels comptes de Sánchez.

Tant els grups independentistes com des del Govern s'ha assegurat els darrers dies que qualsevol decisió en relació al projecte de pressupostos serà consensuada, i s'ha insistit que no recolzaran els comptes si no hi ha cap moviment del govern del PSOE sobre les reclamacions en relació a l'autodeterminació.

També aquest matí, i després que els darrers dies republicans i demòcrates hagin debatut internament sobre la conveniència o no de permetre la tramitació del projecte al Congrés, el president ja havia advertit que els vots dels grups independentistes no facilitaran aquest tràmit si l'executiu espanyol no fa cap moviment polític sobre les reivindicacions dels independentistes.