El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha reunit aquesta nit amb el dirigent demòcrata i alcalde de Boise (Idaho), David Bieter, en el marc del seu viatge oficial als Estats Units. El president hi ha anat acompanyat de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i la delegada del Govern de Catalunya als Estats Units, Victòria Alsina.

En una piulada, el president ha agraït l'acollida a Bieter. "Gràcies per la teva hospitalitat i conversa amena a Boise, la capital d'Idaho. Compartim els mateixos principis basats en el respecte a la llibertat, la democràcia, els drets civils i l'autodeterminació", ha indicat.

Un cop ha acabat la trobada i han dinat, la delegació catalana es desplaçarà fins a San Francisco. Torra hi pronunciarà demà una conferència amb el títol Drets civils i autodeterminació: una perspectiva catalana al Centre d'Humanitats de la Universitat de Standford, convidat pel director fundador de The Martin Luther King, Jr. Research and Education Institute, Clayborne Carson.

Per a dimarts està previst que el president visiti empreses catalanes establertes a Silicon Valley. A més, durant la seva estada als EUA Torra també tindrà reunions polítiques a Washington DC.