El president, Quim Torra, i l'alcaldessa, Ada Colau, han abandonat la sala per on ha accedit el rei Felip VI al MNAC per evitar el besamans al monarca.

Torra, que s'ha penjat a la solapa un gran llaç daurat, ha arribat mitja hora abans que el Rei i, després d'entrar per l'accés de les autoritats, ha estat una estona parlant amb els presents, entre les quals les ministres Nadia Calviño, Meritxell Batet i el ministre Pedro Duque, així com la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, y la dirigente del PP Dolors Montserrat.

Amb el president, ha entrat al MNAC el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. Amb l'alcaldessa Colau hi havia Jordi Martí.

Tots ells han abandonat el saló on es trobaven les autoritats en el moment en què havia d'arribar el monarca. A continuació, la resta dels presents que l'havien de rebre s'han situat en la filera per fer-li la rebuda.

Torra i Colau han anat directament a un espai, a l'altra banda del saló oval, on es feia l'aperitiu previ al sopar. Després del besamans, també hi ha anat el monarca i allà hi ha hagut una salutació del Rei, primer amb l'alcaldessa i després amb el president. Ha estat una salutació breu i freda, segons els testimonis.