L'actor Toni Albà ha deixat en evidència el tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, per les xifres atribuïdes a la manifestació de la Diada. Ha apuntat dades que al seu entendre mostren com les xifres pugen o baixen segons si l'acte té la simpatia de l'Ajuntament.

"Pregunta a Albert Batlle de la Guàrdia Urbana de Barcelona: Com és possible que la xifra del Piromusical de la Mercè sigui de 350.000 assistents només a l'avinguda Maria Cristina, i, per contra, la xifra de la Diada sigui només de 600.000 omplint Maria Cristina, plaça d'Espanya i Gran Via fins al passeig de Gràcia?".

La Guàrdia Urbana de Barcelona va rebaixar ahir a 600.000 els manifestants de la Diada, una xifra que contrasta amb la que facilitava altres anys. Aquesta va ser la primera Diada després de la reelecció d'Ada Colau com a alcaldessa, amb el suport de Manuel Valls. El tinent d'alcalde de Seguretat és ara l'exdirigent socialista Albert Batlle, que va dimitir com a director general de la Policia arran del procés independentista.