La coordinadora general de Podemos Andalucía, Teresa Rodríguez, ha anunciat avui que ha emprès accions legals contra l'empresari Manuel Muñoz Medina, director general de l'empresa Guadarte, per una presumpta "agressió" masclista en abraonar-se sobre ella i simular besar-la.

Rodríguez ha relatat a la seva pàgina de Facebook que dimarts passat va anar a la Cambra de Comerç de Sevilla per assistir a un acte al terme del qual, quan es disposava a marxar, una treballadora de l'entitat li va dir que el president de la mateixa, Francisco Herrero, li volia "ensenyar les instal·lacions".

Segons ha detallat en l'escrit "Cap agressió sense resposta", Rodríguez va respondre que havia de marxar, però davant de la insistència va decidir pujar a excusar-se davant d'Herrero a la primera planta de l'edifici, on es trobaven reunits diversos homes, "presumiblement empresaris socis de la Cambra de Comerç".

"Simula besar-me els llavis amb la seva mà pel mig"

Després de saludar Herrero i excusar-se per la seva marxa immediata, la dirigent de Podemos es va disposar a anar-se'n quan dos homes que deixaven la reunió li van sortir al pas i un d'ells "directament s'abalança sobre mi i amb una empenta m'emmordassa la boca amb la mà mentre aproxima la seva boca a la meva i simula besar-me als llavis amb la seva mà pel mig", ha escrit Rodríguez.

La líder andalusa de Podemos ha afegit que l'empresari va presumir de conèixer-la en haver-la vist a la tele i ha detallat que es va sentir "humiliada, ultratjada i amb desitjos de sortir d'allà", abans que l'home li lliurés una targeta corporativa en la qual figurava el nom i el càrrec.

Rodríguez ha denunciat que l'única que va reaccionar va ser la treballadora que l'acompanyava i que el president de la Cambra de Comerç "es va limitar a seguir la broma" mentre uns altres tres homes "van riure per una situació que em resulta humiliant i degradant", ha relatat, per la qual cosa va abandonar les instal·lacions "impactada i ofesa".

En el seu escrit la dirigent de Podemos ha assenyalat que l'únic lloc en el qual l'han agredit d'aquesta forma "ha estat precisament en un entorn institucional com aquest" i ha tramitat una queixa a la Cambra de Comerç que el seu president va respondre reconeixent els fets i demanant disculpes per no haver reaccionat d'una altra manera.

"És una obligació no deixar passar actes d'aquest tipus pel seu clar caire sexista i per formar part del que considerem violències masclistes. Entenc que lluitar contra les violències masclistes suposa no deixar passar cap agressió, no mantenir silenci en cap cas i és per això que ho faig públic", ha conclòs.