La tensió que s'ha disparat al govern espanyol entre el PSOE i Podemos, i que fins ara se centrava en la reforma laboral, s'ha estès al ministeri de Defensa, i avui la seva titular, Margarita Robles, no ha dubtat a atacar al Senat el vicepresident Pablo Iglesias. El motiu de la topada és el projecte de fabricació del vehicle blindat 8x8, que tindrà un cost de 2.100 milions d'euros

El líder de Podemos va indicar ahir que en realitat era un projecte d'anteriors governs, i que ara "no toca gastar diners en avions, tancs i material militar" enmig de la pandèmia del coronavirus. "Un govern ha de complir amb el que va signar l'anterior", es va justificar.

Robles ha desmentit Iglesias al Senat, i no ha dubtat a atribuir al "desconeixement" les seves afirmacions. Ha insistit que el vehicle blindat previst és "imprescindible" per a l'exèrcit de terra espanyol. Segons la ministra, es tracta d' una necessitat pendent des de l'any 2007, quan diversos accidents i atacs amb explosius en operacions internacionals van provocar la mort de militars espanyols i es va posar de manifest que els vehicles que tenen ara no garanteixen la seguretat.

"Quan sento algunes persones sé que ho fan des de la millor bona fe, però hi ha un cert desconeixement", ha insistit Robles amb displicència, i ha afegit que la fabricació generarà llocs de treball "vitals" a Astúries, Sevilla i Euskadi.