Carolina Telechea i Joan Margall prendran possessió aquest dimarts al ple del Congrés, en substitució de les ja conselleres Ester Capella i Teresa Jordà.

Carolina Telechea substitueix Ester Capella

Nascuda a Igualada en 1981 i llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, Carolina Telechea i Lozano és nova diputada per Esquerra Republicana en substitució de Ester Capella, nova consellera de Justícia del Govern de la Generalitat. Ocupava el número 6 en la llista per Barcelona en les eleccions de juny de 2016. Té el seu propi despatx d'advocats i actualment és regidor de Esquerra Republicana en l'Ajuntament d'Igualada.

Telechea ocuparà el seu escó dos anys després de les eleccions a l'Anoia, ja que fa més d'un segle que no tenia cap representant en el Congrés. A més, Carolina Telechea es converteix en la primera dona de la comarca en exercir el càrrec de diputada.

Des de petita ha viscut molt de prop la política. El seu pare va ser regidor del PSC a Santa Margarida de Montbui i ella va ser secretària d'organització de les Joventuts Socialistes de la Anoia. Tanmateix, l'any 2010 va decidir trencar amb el PSC perquè ja no se sentia representada pel partit. Va deixar la política i es va centrar en la seva carrera professional com a advocada i va muntar el seu propi despatx a Igualada.

Quan feia quatre anys que havia deixat el PSC, Esquerra Republicana li va proposar de formar part de la candidatura per a les eleccions municipals i l'any 2015 va entrar com a regidora en l'Ajuntament d'Igualada.

Dins del grup parlamentari al Congrés, Telechea portarà temes de Justícia i Igualtat. Segons afirma, aconseguir una República feminista és fonamental per continuar avançant cap a la plena igualtat, i per aconseguir-ho és imprescindible la presència de les dones en política. Un altre dels temes que també vol reivindicar des del Congrés és la protecció dels drets dels animals, "que amb massa facilitat queden relegats a un tercer pla".

Joan Margall, per Teresa Jordà

Nascut a Torroella de Montgrí en 1975, Joan Margall i Sastre és llicenciat en Història per la Universitat de Girona i especialitza en Gestió Cultural. Margall es va presentar com a candidat independent en les llistes de Girona de Esquerra Republicana en les eleccions generals de 2015 i 2016, ocupant el número 3. Des de 2017 milita en ERC.

Margall ocuparà l'escó que deixa vacant Teresa Jordà, de Ripoll, nova consellera d'Agricultura del Govern de la Generalitat. La seva tasca parlamentària a la cambra baixa se centrarà en les comissions d'Hisenda i Foment, on seguirà amb la reivindicació de les infraestructures pendents a Catalunya.

Del 2007 al 2009 va ser alcalde de Torroella de Montgrí amb la plataforma socialista Unitat i Progrés Municipal. Després, fins al 2011, va ser 1r tinent d'alcalde al consistori i regidor d'Hisenda, Turisme, Comunicació i Participació Ciutadana. Entre les seves tasques, direcció i coordinació de les àrees d'Hisenda i Turisme, coordinació interna dels funcionaris de les àrees i control i execució dels pressupostos assignats.
Va ser també vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà entre 2003 i 2007. A més, entre d'altres, ha treballat en diversos llocsrelacionats amb el món de l'arqueologia, la cultura i el patrimoni i ha estat agent d'ocupació i desenvolupament local en l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis fins a 2007.

Des del 2011 ha travat en l'empresa privada al sector de les assegurances i l'assessoria a empreses. També ha estat soci de diverses entitats del seu municipi i de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), de la qual ha estat membre a la junta local. Va ser membre organitzador de les consultes populars per la independència de 2009.

WhatsApp Image 2018 06 12 at 11.27.20