Teva-meva cordial  però amb punxa entre el número dos d'ERC el 20D, Joan Tardà, i un dels tòtems de la CUP, l'exdiputat David Fernàndez, l'endemà que els cupaires refermessin el "no" a investir a Artur Mas president i emplacessin JxSí a proposar un altre candidat. "David, hi seràs quan detinguin Artur Mas?", ha interrogat Tardà al cupaire en un debat organitzat pels Sindicalistes de CCOO per la Independència i la República Catalana celebrat aquesta tarda a la seu nacional del CONC a Barcelona. Fernàndez li ha replicat, sec: "No hi serem, perquè ja hi vam ser quan va anar a declarar imputat pel 9N".

En un ambient tens, Tardà ha demanat a la CUP "no demanar peres a l'om" ni entrar en "demagògies", en tant que no pot aplicar un pla de xoc realista si ni tant sols el Govern té la informació tributària per poder recaptar impostos o controlar el frau. "A l'om o a l'Homs li he de demanar peres?", ha contestat Fernàndez amb certa ironia.

Escolanets i víctimes

Tardà no s'ha arronsat i ha absolt CDC assegurant que "han estat tant escolanets com víctimes del PP", però ha demanat saber "quin paper han de tenir els demòcrates en el procés, quan vagin a detenir a Mas, tu hi seràs? Qui segur que no hi serà serà l'Arrimadas!". En tot cas, i a la vista de la complicitat de Fernàndez, el número dos de la llista d'ERC al Congrés per Barcelona ha conclòs: "Ens trobarem al carrer". El republicà, però, ha emfatitzat que caldrà una "insubmissió i una resistència pacífica així com manifestacions gandhianes" per demostrar que la "democràcia és imbatible". "Moltes de les palles mentals que ens fem ara quedaran superades pels fets", ha sentenciat Tardà en referència a l'actual dialèctica entre els cupaires i JxSí.

Perversitats

Fernàndez ha assegurat que serà "al carrer", però no ha admès que el pla de xoc o les exigències d'emergència social de la resolució del 9N no fossin realistes. "Són mínims fonamentals per posar la bena a la ferida", ha afegit. Per altra banda, ha rebutjat per "pervers" que s'acusi la CUP de no ser independentista per no investir Mas. "Seria tan pervers com creure que JxSí no és independentista perquè no arriba a un acord amb la CUP", ha reblat.