En el marc del Dia de l'Orgull LGBTI, Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes, ha donat resposta a una pregunta sobre les recents declaracions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en què apuntava que amics seus de 40 a 50 anys s'havien sentit "incòmodes" amb alguns discursos feministes i apel·lava que el moviment fos més "integrador". "Causa sorpresa i indignació la reacció i resposta de les esquerres espanyoles posant-se de perfil i renegant de les polítiques feministes que s'han impulsat des del seu propi govern, és irresponsable perquè li estan comprant el marc a l'extrema dreta", ha destacat Verge.

A parer de la consellera, que Pedro Sánchez digui que "alguns discursos feministes poden donar arguments a l'extrema dreta" evidencia que "quan no s'identifiquen bé les causes, és difícil fer-hi front": "El feminisme ha integrat moltes lluites, per què no s'aprofiten les converses incòmodes amb amics per explicar que el feminisme integra tothom?". Tània Verge ha subratllat que "l'auge de l'extrema dreta i la dreta més reaccionària que estem veient a diferents governs i a meses de parlaments de diferents territoris no només amenacen els drets LGBTI, els de les dones, sinó també la democràcia i les llibertats". "Els drets es guanyen, no s'atorguen i, un cop conquerits, es defensen cada dia", ha afegit la titular del Departament d'Igualtat i Feminismes.

El vet a Irene Montero, un "comportament hipòcrita"

Durant la seva intervenció, Tània Verge també ha sortit en defensa de la seva homòloga al govern espanyol, Irene Montero, que no formarà part de les llistes al Congrés per al 23 de juliol després que Sumar la vetés. En aquest context, Verge ha carregat contra els "vets a les persones que han desplegat" aquestes polítiques feministes que Sánchez ha criticat. Des de la seva perspectiva, són "comportaments hipòcrites i irresponsables". "Després ens explicaran els avenços feministes que han aconseguit, però aquests vets són irresponsables", ha indicat. 

La resposta ha arribat per una pregunta de la diputada d'ERC, Jenn Díaz, que també ha disparat contra les declaracions de Pedro Sánchez: "Jo també parlaré de les meves amigues violades, fent equilibris amb les cures, cobrant menys, sent maltractades. La confrontació no va començar amb nosaltres", ha etzibat. En paral·lel, Díaz ha lamentat que estan "en el punt de mira" els drets LGBTI, que la "dreta més rància amenaça amb modificar la llei trans per contribuir a la deshumanització" i ha retret que hi hagi gent que "vulgui fer creure que l'auge de l'extrema dreta és proporcional a les polítiques feministes".