El Comitè de Defensa de la República a Catalunya ha fet una crida a tallar les fronteres en el marc de l'aturada de país. Les accions pretenen afectar tots els límits fronteres de Catalunya: Aragó i el País Valencià, Andorra i França i s'han iniciat just després de la finalització de les mobilitzacions de les 12h. Ara bé, en alguns punts hi ha hagut talls des de primera hora del matí.

L'entitat en defensa de la República catalana ha dividit les concentracions frontereres en cinc accions:

  • Ebre (AP-7, l’Aldea), en què s'ha cridat els manifestants de Tarragona, Penedès i Garraf
  • La Jonquera (AP-7, amb França) amb crides al Baix Montseny, Maresme, Gironès, Barcelonès i Baix Llobregat
  • Puigcerdà (N-152) amb els manifestants provinents de Vallès Occidental, Alt Ter i Vallès Oriental
  • Seu d'Urgell (N-145), en què s'ha cridat a la població de la Catalunya Central
  • Alcarràs (A-2), amb persones d'arreu de la zona de Ponent.

Des dels CDR també fan una crida a seguir les consignes i els protocols d'En Peu de Pau i portar tot el necessari per passar hores a la carretera.

Frontera amb Aragó

Els talls a la frontera amb Aragó han començat quan faltaven uns minuts per les 13h als punts fronterers de Ponent. Les cues s'han començat a formar a l'A-2, a Alcarràs, i també s'estan realitzant accions als termes d'Alfarràs i Almacelles.

Frontera al País Valencià

Els talls també s'han succeït a la mateixa hora a l'AP-7 entre l'Aldea i l'Ampolla amb la finalitat de restringir el trànsit des de i fins al País Valencià. Allà desenes de persones estan provocant retencions amb una pancarta que porta el lema "Aturem el país".

Frontera andorrana

A la carretera entre La Seu d'Urgell i Andorra (N-145) hi ha hagut talls des de primera hora del matí. Fins a aquest punt s'hi han desplaçat desenes de persones que s'han situat enmig de la via amb bales de palla i estelades.

Andorra La Seu carretera 8 novembre / AS

Andorra La Seu carretera 8 novembre / AS

Alba Solé

Frontera amb França

La frontera francesa també s'ha tallat a Puigcerdà (N-152) des de les 8 del matí. També s'han emprat bales de palla per tallar la via i també amb un gran tronc que ha impedit l'accés viari en ambdós sentits de la marxa.

Frontera Catalunya a Puigcerdà / ACN

ACN

Pel que fa a la Jonquera, el principal accés a França i la resta de països d'Europa, l'aturada ha començat també a primera hora del matí. Ràpidament s'han creat grans cues en el que és el primer nus de comunicació de Catalunya pel transport de mercaderies. Els talls s'han produït entre Borrassà i Llers i les afectacions s'han multiplicat a partir del migdia.