Jaume Quintana, tinent d'alcalde de Junts a Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà), ha estat suspès de sou i feina durant quatre mesos per fitxar i marxar del lloc de treball sense motiu. L'Ajuntament de Calonge (Baix Empordà), on Quintana és funcionari de l'àrea d'Esports, l'ha sancionat. Concretament, el consistori li ha obert un expedient aquest estiu, després d'esbrinar que, malgrat haver fitxat, no feia la jornada laboral que li pertocava. Val a dir, però, que encara no s'ha pogut concretar durant quant de temps Quintana duia a terme aquesta pràctica.

Des de Junts per Catalunya, que fa poc havia anunciat la candidatura de Quintana a l'alcaldia de Santa Cristina d'Aro de cara a les properes eleccions municipals, ja han obert una investigació. Fonts de la vegueria de Junts a Girona indiquen que no tenien coneixement dels suposats fets i que obren una investigació per aclarir-los. "Cal confirmar-ne la veracitat i, si es confirmen, prendrem les mesures oportunes", afirmen des de Junts.

Jaume Quintana és tinent d'alcalde de Santa Cristina d'Aro, on des del 2019 ERC governa amb Junts. Gestiona les àrees d'Hisenda, Recursos Humans, Participació Ciutadana, Obra Pública i Urbanitzacions. Es tracta d'una persona molt vinculada al món associatiu i l'atletisme. De fet, va ser fundador del Club Atlètic del municipi. Quintana, de 43 anys, en fa 21 que és funcionari de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.

Marxava del lloc de treball sense motiu

Malgrat que encara no s'ha pogut comprovar si Jaume Quintana havia portat a terme aquesta pràctica de manera recurrent, sí que s'ha pogut demostrar que marxava del lloc de treball sense motiu. És per això que, després d'estudiar el cas, l'Ajuntament de Calonge ha decidit suspendre'l tant de sou com de lloc de feina durant quatre mesos.

L'alcaldessa de Santa Cristina d'Aro, la republicana Lourdes Fuentes, ha declinat valorar el cas de Jaume Quintana perquè ho emmarca en un tema personal del seu soci de govern. I, des de l'Agència Catalana de Notícies, s'han intentat posar en contacte amb Jaume Quintana, però de moment no ha estat possible. 

ERC i Junts governen a Santa Cristina d'Aro

A Santa Cristina d'Aro, ERC i Junts governen en coalició. Un pacte de govern que neix de la victòria d'ERC al municipi del Baix Empordà en les passades eleccions municipals amb sis d'un total de 13 regidors. Una victòria que no li va servir a ERC per arribar a la majoria absoluta, set regidors. Aleshores, el partit republicà va haver de pactar amb Junts, segon partit del consistori amb tres regidors.  En tercer lloc, va quedar Guanyarem-ECG amb dos regidors. En quart lloc, el PSC amb un regidor. I, en darrer lloc, Ciutadans amb un regidor.