Tothom qui vulgui comprar entrades per assistir el proper desembre a l'esperat concert de Lluís Llach al Palau Sant Jordi ho pot fer a partir d'avui, 29 de novembre. Aquesta funció del cantautor català tindrà lloc el 18 de desembre a les 20:30 h i ha de servir per donar impuls al seu projecte, Debat Constituent, en la seva fase participativa. Precisament, els tiquets per assistir a l’esdeveniment es poden comprar a la taquilla virtual del web www.debatconstituent.cat. En total, s'han posat 16.000 entrades a la venda, amb uns preus que oscil·len entre els 25 i els 60 euros, depenent de la zona. Cal tenir en compte, però, que a ja s'havien venut més d'un 25% de les entrades a les persones registrades al Debat Constituent, que hi podien accedir des del passat divendres 19. 

Durant el concert, Lluís Llach estarà acompanyat d'altres grups, músics i cantants del panorama català, amb col·laboracions com Els Catarres, Joan Dausà, Gemma Humet, Suu, Natxo Tarrés, Joan Reig, Montse Castellà, Ju, el Mag Lari o Marta Carrasco. A més, estaran acompanyats pels músics Dani Forcada, Jordi Armengol i Marc Prat, sota la direcció musical de Carles Cases i la direcció i escenografia de Lluís Danés. 

Llach, fil conductor 

Durant la presentació del concert, Llach va admetre que la seva presència es convertirà en el fil conductor de l'acte però va subratllar que la voluntat és, amb les seves cançons i la de la resta d'artistes que hi intervindran, anar "filant un concert a través d'emocions i pensaments". "Nosaltres volem posar decisió al crit per la vida del nostre país", va resumir l'exdiputada i activista Gabriela Serra, que és també una de les responsables d'aquesta plataforma de debat, i que ha descrit el Debat Constituent com "una altra manera de relacionar-nos, de tractar-nos, de mirar al futur". 

 

Impuls al Debat 

Tal com expliquen des de l'organització, el Debat Constituent va néixer l’any 2018 amb la voluntat d’iniciar un procés de participació ciutadana obert, transversal i plural que permeti donar respostes als reptes de futur de Catalunya i superar l’actual marc autonòmic, a partir d’un debat nacional, on és la ciutadania organitzada qui lidera i impulsa el futur de Catalunya. Aquest procés participatiu que s'ha estès arreu del territori ha de servir perquè els ciutadans debatin sobre els àmbits que hauria d'incloure una futura constitució catalana. 

En el Debat s'inclou un formulari de 144 preguntes sobre cadascun d'aquests àmbits, des dels drets i la participació política, fins al règim econòmic, organització territorial o seguretat i relacions internacionals. Per participar en aquest procés cal estar registrat al web. L’objectiu del concert és difondre aquest moviment per donar impuls a la participació.

A la imatge principal, Lluís Llach durant la presentació del concert pel Debat Constituent / Carlos Baglietto