Les mesures i restriccions que el govern espanyol va imposar durant la pandèmia han aixecat polseguera entre el sector empresarial afectat pel tancament dels seus negocis. És per això que la Plataforma d'Empresaris Afectats pel tancament de negocis durant la pandèmia (PEACovid-19) va presentar una demanda al Tribunal Suprem, que ara ha admès a tràmit. El sector demana indemnitzacions que superen els 300 milions d'euros. 

Així ho ha acordat la sala contenciosa de l'alt tribunal, i s'admetrà a tràmit la primera demanda, interposada el 22 de desembre passat, fa pràcticament un any. Segons explica la plataforma en una nota de premsa, l'admissió a tràmit del Suprem arriba "transcorregut el preceptiu termini perquè el govern central donés algun tipus de resposta" i una vegada "s'ha decretat el silenci administratiu". En aquest sentit, des de PEACovid-19 celebren que la Justícia hagi decidit estudiar "les indemnitzacions exigides pels tancaments i restriccions de milers de negocis, que a dia d'avui superen els 300 milions d'euros reclamats a l'inici del procés legal".

"Irreversible i nefasta gestió"

Així ho han comunicat a través del seu compte oficial de Twitter, en una piulada on celebren l'"important pas que ha fet en el seu recorregut" després que el suprem admeti a tràmit la seva denúncia i reclamen recuperar totes les despeses i tot el benefici no obtingut "per culpa de la irreversible i nefasta gestió" que "afecta el teixit empresarial amb els seus tancaments il·legals, confinaments i restriccions que van afectar greument la seva economia i a la creació d'ocupació".

Milers de negocis 

La demanda, a la qual s'han sumat negocis, entitats, representants i organitzacions de comerços de tot Espanya, fa al·lusió als "errors de la pandèmia", que "han estat nombrosos, ja que s'ha actuat amb incoherència".

Des dels inicis de la pandèmia s'han sumat a la plataforma entitats que representen milers de negocis, com les patronals Spain Nightlife, Fecasarm (Catalunya), SON (Somos Ocio Nocturno), la FEHV de València o l'Associació de Restaurants i Oci Nocturn de Salou (Arons). També hi són representats negocis relacionats amb la informàtica, gimnasos, cinemes, bars, perruqueries, distribuïdors, taxis, escoles de ball i tallers mecànics, entre d'altres. 

 

Imatge principal: Edifici del Tribunal Suprem / Europa Press