El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a nou mesos de presó al raper Pablo Rivadulla Duró, Pablo Hasel, per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia i a les forces de seguretat a través de missatges "atemptatoris" en xarxes socials.

El Suprem ha desestimat els recursos contra la seva condemna en considerar que "l'exercici de la llibertat d'expressió i opinió compta amb algunes barreres" i que la conducta d'Hasel va "més enllà" de la "camaraderia nascuda de vincles ideològics" en comportar una "lloança, no ja dels objectius polítics, sinó dels mitjans violents" fets servir per organitzacions terroristes com ETA.

 

La sentència, que compta amb el vot particular de dos dels cinc magistrats, considera que algunes expressions contra el rei i les forces policials tampoc no poden emmarcar-se dins de la llibertat d'expressió: "És odi i atacs a l'honor".

Sobre Hasel pesa, a més, una primera condemna a dos anys de presó, també per enaltiment del terrorisme a través de les seves cançons, l'execució dels quals l'Audiència Nacional va deixar en suspens el 2019. Ara, aquest tribunal haurà de decidir si el raper entra a la presó, indiquen a Efe fonts jurídiques.

Cap avís a Hasel

El raper ha publicat un tuit en què ha denunciat que ha conegut la decisió del Suprem pels mitjans. "Aquesta vegada no havien avisat l'advocat ni que no es reunien al Suprem per decidir", ha aclarit.

"La condemna no és només de 9 mesos com diuen els mitjans, hi ha una elevada multa que en no pagar-la, cosa que no puc ni encara que pogués faria, es transforma en més condemna de presó. Es va provar en el judici que el que dic són fets objectius, però condemnen igual", ha denunciat.