Els consellers empresonats Joaquim Forn i Josep Rull han anunciat aquest dilluns que s'uneixen a la vaga de fam indefinida que van iniciar Jordi Sànchez i Jordi Turull aquest cap de setmana. Davant del fet, la classe política i social catalana ha mostrat el seu suport als dos presos polítics davant la vaga.

Els primers a mostrar el seu suport han estat la consellera a l'exili Clara Ponsatí i el seu advocat, Aamer Anwar. L'advocat ha recriminat a les institucions europees que encara no hagin fet un pronunciament clar sobre la situació dels presos. La secretària nacional d'ERC, Marta Rovira, exiliada a Suïssa, també s'ha sumat a les mostres de suport.

Diversos companys de partit i candidatura de Rull i Forn també s'han sumat a les mostres de suport als dos presos polítics com el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa; el coordinador general del PDeCAT, David Bonvehí; Francesc de Dalmases, diputat de JxCat, o Montse Candini, alcaldessa de Calella i exdiputada de JxSí. Candini ha confessat que s'ha quedat sense paraules.

Per la seva part, l'ANC també ha donat suport a l'acció dels dos presos polítics d'emprendre també la vaga de fam i a totes les mobilitzacions no violentes de suport als presos i de denúncia als "delictes comesos per l'estat espanyol".

El president del grup parlamentari d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, i la portaveu nacional d'ERC, Marta Vilalta, també han mostrat el seu suport a Rull i Forn, els han enviat "molta força" i han exigit la seva llibertat.

L'exdiputada de la CUP al Parlament, Mireia Boya, ha expressat el seu "suport incondicional" a Forn i Rull davant la protesta "desobedient, no violenta i contundent".