Els partits suecs han deixat en evidència els espanyols i han aconseguit un acord de govern que ha exclòs expressament l'extrema dreta, quan era l'àrbitre. El Partit Socialdemòcrata del primer ministre en funcions, Stefan Löfven, ha aconseguit tancar un complicat acord amb ecologistes, liberals i centristes, que el permetrà seguir governant a Suècia. La negociació del pacte ha trigat 4 mesos.

A les eleccions sueques, el bloc d'esquerres que liderava Löfven va aconseguir 144 escons, mentre que la denominada Aliança (conservadors, centristes, liberals i democristians) en va obtenir 143, i el partit ultra Demòcrates de Suècia va arribar als 62 i es va situar com a frontissa.

El pacte entre els dos grans blocs es perfilava com a molt difícil, i ha portat a un gran impàs polític al país, amb molta discussió en les bases de les diverses formacions polítiques. Però avui s'ha resolt amb un cordó sanitari contra els ultres.

L'actitud dels partits suecs contrasta amb la que han tingut els partits espanyols a Andalusia, especialment el PP i Cs, que han pactat amb el partit ultra Vox.