El president de l’entitat espanyolista Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha demanat avui una reunió pública amb Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per "rebaixar la tensió social" i per demostrar que l'entitat que presideix no nega a cap independentista que defensi el seu programa, "però sempre dins la llei".

Òmnium Cultural ha respost a la petició assegurant que estan “oberta al diàleg amb tots ewls demòcrates que rebutgin la violència”. Ara bé, han recordat que en tot cas, la reunió haurà de tenir lloc a Soto del Real, on està empresonat el president d’aquesta entitat.

“Si li autoritzen la visita, el president Cuixart els rebrà per explicar-los en primera persona la repressió de l’Estat”, ha afegit l’entitat en un tuit.

Torra dóna allargues

En un acte informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, Rosiñol també ha dit que el president de la Generalitat, Quim Torra, està "donant allargues" a la seva petició per tenir una trobada si bé ha subratllat que "donar allargues és comunicar". "I si Torra no té la valentia de parlar amb els seus ciutadans s'està retratant, contesti o no contesti està comunicant" ha precisat.

Sobre la reunió amb ANC i Òmnium Cultural, ha precisat que demà sortirà la carta en la qual Societat Civil Catalana sol·licita la trobada i ha afegit que d'aquest esdeveniment espera una "foto de cordialitat".

En la seva intervenció, Rosiñol també ha considerat que hi ha "una oportunitat" per acabar amb el desafiament català i ha plantejat que el repte independentista es podria donar per acabat en les dues pròximes dues generacions. "Aquest no és un problema polític, és un problema absolutament sociològic que cal contemplar a mitjà i llarg termini i que ve derivat d'un programa d'enginyeria social posat en marxa per Jordi Pujol" ha remarcat.

Content per Borrell

Respecte al nou Govern de Pedro Sánchez, Rosiñol s'ha referit en concret al nomenament de Josep Borrell com a ministre d'Exteriors i ha dit que està "molt content". En aquest sentit, ha valorat que Borrell hagi estat una figura "clau" per visualitzar que Societat Civil Catalana és una entitat transversal. Segons el parer de Rosiñol, el fet que Borrell sigui ministre d'Exteriors és "un favor fantàstic a Espanya i a la democràcia espanyola".

Rosiñol ha subratllat que el Govern de la nació sempre serà "el que ens representa a tots, sigui del PP, del PSOE o de Ciutadans" i aquí ha felicitat el president Pedro Sánchez, de qui ha assegurat que té un "compromís total" amb els plantejaments de Societat Civil Catalana.