L'últim debat abans de les eleccions generals 2023 s'ha celebrat aquest dimecres a la nit a TVE. El candidat del PSOE, Pedro Sánchez; el candidat de Vox, Santiago Abascal, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz, han protagonitzat aquest enfrontament dialèctic, que ha estat marcat per l'absència del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo. Aquesta ha produït un debat anòmal, però ha permès als candidats presents defensar les seves propostes i alhora llançar-se retrets. Aquestes són les sis frases més destacades de Sánchez, Díaz i Abascal en el duel d'aquesta nit. 

🔴 Debat a tres de RTVE, DIRECTE | Cara a cara de Pedro Sánchez, Yolanda Díaz i Abascal

🗳️ Llistes electorals a les generals: partits i candidats

📝 Programes electorals a Espanya 2023: què proposa cada partit?
 

1. Pedro Sánchez: "Em commou el senyor Abascal, perquè li preocupen molt els treballadors, però s'han oposat a l'SMI, a la revalorització de les pensions, a l'Ingrés Mínim Vital. Si no creuen en la ciència no creuran en les dades ni en l'estadística". 

Sánchez critica a Abascal, que prèviament havia acusat el candidat socialista d'haver empobrit el país i haver empitjorat les condicions de vida dels treballadors. El líder del PSOE li recorda al de Vox totes les ocasions en què va votar en contra d'algunes lleis a favor dels treballadors al Congrés i lamenta que considerin que tot el que diu és mentida. 

 

2. Yolanda Díaz: "Vostè sap qui són? Són els seus diputats de Vox a València. Miri com riuen. Sap de què riuen? Riuen en el minut de silenci per l'assassinat d'una dona a València"

La líder de Sumar mostra una fotografia a Santiago Abascal de dos diputats de Vox a València rient. Li retreu que reien durant el minut de silenci en homenatge a una dona víctima de violència de gènere. Díaz ha enfrontat així al líder de Vox per la seva oposició a les lleis de violència de gènere. 

 

3. Santiago Abascal: "Han traït, han esborrat i han desprotegit les dones, i estan inhabilitats per defensar les dones per molts pins liles que es posin a la solapa". 

El candidat de Vox ha carregat amb duresa contra Sánchez i Díaz per la llei del només sí és sí i els ha acusat d'haver posat "en perill" la llibertat de les dones. 

 

4. Pedro Sánchez: "Al senyor Feijóo li fa vergonya comparèixer amb el senyor Abascal, no s'avergonyeix de les polítiques de Vox, perquè les assumeix, ni dels vots de Vox."

Sánchez parla sobre l'absència de Feijóo, que considera que no ha assistit al debat perquè li fa "vergonya" comparèixer al costat d'Abascal i perquè "no es pot fer càrrec de la muntanya de mentides que va dir en el primer debat". 

 

5. Yolanda Díaz: "Ha demanat disculpes per l'acusació que va fer a una persona migrant per l'assassinat d'una dona a Tirso de Molina?"

Díaz ha recriminat a Abascal haver "mentit" per haver dit que l'assassí d'una dona a Tirso de Molina, a Madrid, era una persona migrant. "Sap d'on era? Era de San Lorenzo del Escorial", ha reblat. 

 

6. Santiago Abascal: "Vostè em donarà ordres a mi? Això és el govern comunista"

Mentre Díaz insistia a Abascal perquè demanés disculpes aquest li ha demanat que es calmés i ha assegurat que aquesta és l'expressió del "govern comunista que representa la falç i el martell".