L'editorial Comanegra ha qualificat aquest dijous de "doblement esperpèntic i preocupant per a la llibertat artística i el sector cultural en conjunt" el fet que hi hagi dues denúncies interposades per sindicats policials per la publicació del còmic On és l'Estel·la?.

En un comunicat, l'editorial lamenta que després de la primera denúncia de quatre sindicats representatius de la policia espanyola a les illes Balears —SUP, CEP, SPP i UFP— n'arribi una altra, en aquest cas de Jupol. Així mateix, Comanegra també ha reclamat el trasllat de les dues causes a jutjats de Barcelona per estalviar-se "viatges inútils" com el del setembre passat a Palma, quan es va suspendre l'acte de conciliació amb els primers denunciants.

Comanegra també carrega contra el llenguatge que utilitzen els agents, de qui diuen que són "uns servidors públics pretesament equànimes i ideològicament ponderats". "El que han fet els diferents sindicats denunciants és escampar una imatge de la nostra editorial que pretén enfrontar-nos a una part dels nostres lectors i crear recels envers Comanegra", critica Comanegra, que també declara sentir-se "profundament" ofesa pel llenguatge utilitzat pels policies.

D'altra banda, l'editorial recorda a l'advocat de l'acusació —quan assegura que "no es pot consentir tergiversar la realitat narrant de forma il·lustrativa i totalment vexatòria uns fets que no s'han produït" i que el llibre pugui arribar a menors— que el llibre està catalogat "des del primer dia" com d'humor, de ficció i per a adults. "Per molt que hi insistim i que és una evidència fàcilment comprovable, veiem que insisteixen en la seva ceguesa", subratlla.

El còmic On és l'Estel·la? és una obra en la qual la protagonista apareix com un "testimoni privilegiat de les jornades multitudinàries dels últims temps entorn del dret d'autodeterminació" entre les quals, assenyala Comanegra, les "grans manifestacions de la Diada, l'escorcoll d'impremtes, el 20-S, l'1 d'octubre, un dia al Piolín i la manifestació de Brussel·les".