Els sindicats policials dels Mossos d'Esquadra SAP-Fepol i SME han acusat la Conselleria d'Interior de la Generalitat d'usar "la mal anomenada llei mordassa per intentar callar la veu d'un col·lectiu professional", després que el departament hagi obert una informació reservada per a investigar la manifestació que van fer el 7 de novembre davant del Parlament. En un comunicat aquest divendres, tots dos sindicats han mostrat la seva sorpresa per aquesta investigació de la Conselleria, de la qual asseguren haver-se assabentat a través de la premsa i que han titllat de "filtració interessada". Han acusat el departament d'emprar la coneguda com a llei mordassa per a "fer callar les veus d'un col·lectiu que reclama millors laborals reals", com ara pujades salarials.

La llei mordassa va entrar en vigor el 2015, sota la presidència del Partit Popular, però ha continuat vigent fins a l'actualitat sota el darrer govern de coalició del PSOE i Unidas Podemos. La mesura legal facilita la persecució i repressió policial de les mobilitzacions populars, i organitzacions pels drets humans han assegurat que suposa una "amenaça directa als drets de reunió pacífica i la llibertat d'expressió". SAP-Fepol i SME han avisat que aquesta informació reservada no servirà "per desmobilitzar" els sindicats, i han afirmat que es continuaran mobilitzant per a reclamar un gir de 180 graus en el sistema de seguretat pública de Catalunya. A més, han instat la resta de forces sindicals a reprovar "l'actitud superba i amenaçadora" que consideren que ha tingut la Conselleria amb l'obertura d'aquesta investigació.

La protesta policial davant del Parlament

El dimarts 7 de novembre, els sindicats policials SAP-Fepol, SME, Fepol i Seime van organitzar una protesta davant les portes del Parlament. Uns 400 agents de seguretat van reclamar al departament d’Interior més seguretat jurídica i "un gir de 180 graus" en les seves polítiques. Pere García, secretari general de FEPOL va demanar als responsables de la conselleria d’Interior que facin un gir, donin seguretat jurídica als agents i els millorin les condicions de treball. Si aquests canvis no tenen lloc, va advertir, "el cos patirà conseqüències que afebliran el servei de seguretat pública de Catalunya en els mesos vinents". La concentració, que es va fer a les portes del Parlament hores abans que arrenqués un ple especial sobre la seguretat a Catalunya i que va comptar amb la intervenció del conseller Elena, no va ser unitària i sindicats també majoritaris com USPAC no s’hi van sumar.