Els sindicats alerten que l'article 155 pot arribar a dificultar la convocatòria d'una vaga general com la del passat 3 d'octubre. Així ho ha afirmat el secretari general d'UGT, Camil Ros, a Catalunya Ràdio, acompanyat de Montse Ros, la portaveu de CCOO i Marc Salla, secretari general de la Intersindical Confederació Sindical Catalans. 

La vaga general l'ha proposat la Intersindical, el secretari de la qual ha anunciat que la idea seria fer-la de dilluns i màxim fins dijous de la setmana vinent. Tot i això, Salla assegura que encara no n'ha parlat amb CCOO i UGT però que es reuniran per debatre aquest divendres a la tarda. 

A més a més, Marc Salla ha recordat que l'aturada s'hauria de convocar per motius "estrictament laborals perquè hi ha un real decret que no deixa fer vaga política", indica que davant la conselleria de Treball han hagut d'al·legar motius laborals.

Per la seva banda, CCOO i UGT han coincidit en manifestar el seu enuig per l'empresonament del Govern i en trobar una resposta àmplia, serena i plural per denunciar-ho.